gerard figueras

La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha assegurat que garantirà les subvencions que estaven previstes destinar-les al teixit esportiu català abans de la crisi sanitària del coronavirus.

El govern destinarà 9 milions al programa Alt Rendiment Català

La consellera de la Presidència, a més, també ha explicat, que des del govern, es facilitarà crèdit a clubs i entitats esportives, sobretot a les més petites. L’objectiu és garantir la viabilitat econòmica d’aquestes entitats, sobretot les que es dediquen a l’esport de formació, que tan malament econòmicament ho estan passant a causa d’aquesta pandèmia de la covid-19.

Budó també ha confirmat que els esportistes catalans que s’estaven preparant per als Jocs Olímpics de Tòquio rebran 9 milions d’euros extres per seguir preparant la cita olímpica. El programa Alt Rendiment Català (ARC) destina cada any 9 milions d’euros a becar els 530 esportistes catalans, n’hi ha 114 més de catalans que el reben directament del Consell Superior d’Esports, que tenen possibilitats d’anar a les olimpíades. Per tant, durant un cicle olímpic del 2017-20 hi ha destinat 36 milions. Ara, a causa de l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio, el govern allargarà un any l’ARC amb una aportació econòmica de 9 milions d’euros.