govern esport català

El món de l’esport en general i, per tant, també l’esport català estan patint de valent la crisi per la pandèmia del coronavirus. Per aquesta raó el govern català està treballant amb un pla per reimpulsar l’esport de casa nostra.

El govern amb l’esport de casa nostra

Aquest dilluns el president de la Genralitat de Catalunya, Quim Torra, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, s’han reunit per videoconferència amb diversos agents de l’esport català per buscar un pla per tal de donar viabilitat i seguretat econòmica al sector.

Coincidint que aquest dilluns és el Dia Mundial de l’Activitat Física, el president ha volgut començar a treballar en fórmules per evitar la destrucció del teixit esportiu català. Des del govern són conscients que l’esport popular i de formació poden ser els més afectats i, per tant, volen posar especial atenció en aquestes dues branques.

Una situació delicada

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, ha explicat quines són les dificultats del sector a causa de la covid-19 i ha demanat “un pla Marshall que l’esport necessita centrat amb quatre pilars, digitalització, fiscalitat, ocupació i finançament. Un finançament a fons perdut que ha de donar viabilitat a les nostres entitats”. De fet, Esteva ha dit que si l’administració i el sector esportiu no treballen conjuntament podria ser que “el 50 % acabarà desapareixent”. Davant d’això, el govern s’ha compromès a treballar en un projecte que faci viable l’esport català.

A la mesura de 10 milions d’euros per a l’esport, se n’hi afegiran d’altres per garantir la supervivència d’entitats i clubs d’arreu del territori.