jjoo coronavirus

Finalment, les pressions internacionals dels diferents Comitès Olímpics i Federacions de diferents esports de cada país han fet prendre la decisió d’ajornar els Jocs Olímpic de Tòquio 2020 al Japó per la crisi del coronavirus. Així ho ha comunicat el COI i el seu president Thomas Bach de manera oficial. La competició s’havia de celebrar aquest estiu, del 24 de juliol al 9 d’agost i deixarà sense competició als atltetes catalans que els havien de disputar. 

Un ajornament inevitable

La crisi sanitària mundial de la covid-19 ha posat en alerta tot al món de l’esport i, malgrat que al Japó es veien capaços de celebrar els Jocs Olímpics, la concentració d’atletes de tot el món, la poca preparació dels esportistes que estan confinats a casa, com en el cas dels nedadors, que no es poden preparar en condicions, han motivat l’ajornar la cita. El tancament dels centres d’alt rendiment, com el CAR de Sant Cugat, també ha afectat uns esportistes que difícilment podien disputar uns jocs amb garanties.

El precedent de Tòquio 1940

Des de 1896 tan sols s’havien ajornat tres jocs i per motius bèlics. La capital del Japó ja tenia un precedent de suspensió dels Jocs Olímpics d’estiu. Va ser l’any 1940. La segona guerra sinojaponesa del 1937 i posteriorment, la Segona Guerra Mundial van traslladar la seu a Helsinki, Finlandia. Allà però, tampoc es va poder disputar i van quedar definitivament supesos. Més endavant, Tòquio va organitzar els Jocs de l’any 1964.