El Centre Municipal de vela renovarà les seves instal·lacions després de més de 30 anys en funcionament. L’equipament es va construir l’any 1992 al moll del Gregal i, coincidint amb l’actual transformació del Port Olímpic, l’Ajuntament de Barcelona vol donar-li un nou impuls per potenciar la vela lleugera entre la ciutadania. La renovació de les instal·lacions estarà enllestida el 2024.

El tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha afirmat que “és l’actuació més important que farem al Port Olímpic pel que fa a la nàutica”. Segons les dades municipals, cada any 18.000 persones gaudeixen del centre amb la pràctica d’esports com vela, pàdel surf, caiac i submarinisme, dels quals 400 són infants que s’inicien en aquest món.

Activitats amb infants al Centre Municipal de Vela de Barcelona

“Gas a fons amb la transformació del Port Olímpic”

La reforma coincideix també amb la celebració de la Copa Amèrica de vela el 2024 a la ciutat i amb aquest objectiu Collboni ha explicat que posaran “gas a fons amb la transformació del Port Olímpic”. Tot i això, regidor d’Esports, David Escudé, ha puntualitzat que la transformació de l’equipament no es fa al servei de la competició. “Hem aconseguit una fita, que era que la Copa Amèrica s’adaptés a la ciutat de Barcelona i no al revés”, ha afirmat.

Reforma integral i nova sala polivalent

La reforma del centre nàutic permetrà millorar la infraestructura de manera integral perquè sigui més sostenible, eficient i accessible, així com resoldre alguns problemes de filtracions d’aigua sorgits amb el pas dels anys. El projecte de transformació també preveu fer una sala polivalent a la planta superior amb vistes al mar.

Imatge virtual de com serà la sala polivalent del nou Centre Municipal de Vela

Les obres de reforma, enllestides el 2024

Els treballs, amb un pressupost de 4,2 M d’euros, s’emmarquen en el projecte de reforma de Port Olímpic, que pretén fer l’espai més accessible a la ciutadania. A més, el Centre Municipal de Vela també s’inclou dins de l’anomenat Pavelló Blau, un gran espai dedicat a la pràctica esportiva al front marítim que va des del Port Vell fins al Port Fòrum i que inclou més de 40 activitats relacionades amb el mar.

Les obres del centre nàutic aniran en paral·lel a les actuacions del Port Olímpic. De fet, es preveu que els treballs comencin a la tardor i que l’equipament estigui enllestit a principis del 2024, coincidint amb la Copa Amèrica de vela.

Imatge virtual del Centre Municipal de Vela reformat