vistes litoral Barcelona
Foto: Edu Bayer

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte Pavelló Blau, una mesura de govern per desenvolupar la façana marítima com “el gran espai esportiu de la ciutat”. Abraça un espai de cinc quilòmetres de longitud (des de la Nova Bocana fins al Port Fòrum) en el qual s’han detectat que s’hi practiquen una quarantena d’activitats físiques i esportives, tant a l’aire lliure com en equipaments tancats, al mar, a les platges i als passeigs del litoral.

El Pavelló Blau es fixa l’objectiu de regular la pràctica esportiva a l’aire lliure en aquest àmbit “per no morir d’èxit”, ha dit el regidor d’Esports, David Escudé. “Volem que totes les pràctiques hi tinguin cabuda”, ha afegit Escudé, que ha deixat la porta oberta a aplicar una taxa per a l’ús de l’espai públic en les activitats amb monitor “que no tenen coberta l’assegurança mèdica”.

Inversió de 26,7 M € fins al 2030

Les primeres actuacions que preveu desenvolupar el Pavelló Blau tenen un pressupost de 26,7 M €, que inclouen inversions en equipaments esportius i accions de promoció. Un pessic de la inversió se l’emporta la remodelació del Centre Municipal de Vela al Port Olímpic, el nou Centre Municipal del Mar al moll de la Marina o les millores previstes a la Base Nàutica que hi ha entre la platja del Bogatell i la de la Mar Bella.

El Pavelló Blau és un pavelló que té com a sostre el cel i com a parets el mar i la ciutat
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

Les actuacions preferents d’aquest projecte també es fixen en la façana litoral de Barcelona més propera al Fòrum i que està pendent de desenvolupar. En aquest sentit, es preveu condicionar la plataforma marina que hi ha al costat de la platja de Llevant per fer-hi esports de platja, i fer una actuació provisional al passeig Marítim que encara no està urbanitzat per facilitar-hi la pràctica esportiva.