El moll de Gregal del Port Olímpic es transformarà en el Balcó Gastronòmic i això obligarà a tancar els locals de restauració que hi ha actualment quan en comencin les obres, el 2023. L’objectiu de l’Ajuntament és convertir la zona en un “pol de restauració singular” obert als barcelonins i això inclou transformar l’oferta gastronòmica que hi ha. El nou model es basa, segons l’Ajuntament, en l’alimentació saludable i sostenible i busca arribar al públic local.

La tria dels negocis que s’hi podran instal·lar es farà a través d’un concurs públic en què es tindran en compte la qualitat, l’estil i el producte, així com el disseny dels locals i les mesures de sostenibilitat. La licitació està prevista per al darrer quadrimestre d’aquest 2022.

Compromís per mantenir tots els treballadors

Les concessions dels locals actuals van finalitzar l’abril del 2020 i des d’aleshores han tingut contractes temporals que s’acabaran quan comencin les obres. Un cop tancats al públic, el primer pas serà enderrocar els locals actuals, per la qual cosa s’hauran de buidar del tot. Segons dades municipals, actualment hi ha set restaurants en funcionament.

Restaurant al Port Olímpic

L’Ajuntament, però, assegura que cap dels treballadors perdrà la feina, encara que en canviïn els propietaris i les propostes culinàries. A més, els oferiran plans de formació i serveis d’orientació professional a través de Barcelona Activa. Fonts municipals asseguren que la subrogació estarà inclosa en el conveni. Les mateixes fonts calculen que hi ha uns 300 treballadors afectats.

Sobre la possible continuïtat dels locals actuals, Collboni ha remarcat que “el que volem fer és un procés obert, un procés de lliure concurrència”, i que l’objectiu és que també hi hagi diversitat culinària. En aquest sentit, ha dit que “aquesta diversitat inclou també la cuina tradicional, que ara ja està present al Port Olímpic”.