Barcelona serà la seu de la Copa Amèrica de Vela del 2024. Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Torrent ha afirmat que l’oficialitat és “qüestió d’hores” i que l’organització de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona tindrà un retorn econòmic molt important.

El Royal New Zealand Yatch Squadrun, guanyador de l’última edició, ha escollit la ciutat barcelonina com a escenari de la prova. Els nova zelandesos, campions l’any 2021 a Auckland, han preferit Barcelona per davant de Màlaga, Corck (Irlanda) i Jiddah (l’Aràbia Saudita).

Els últims guanyadors escullen la seu

A la Copa Amèrica de Vela, els encarregats d’escollir la seu són els guanyadors de l’última edició. Com que el Royal New Zealand Yatch Squadrun va guanyar la del 2017, van escollir Auckland, al seu país com a seu del 2021. Els nova zelandesos van revalidar el títol i, per no repetir seu, han buscat una altra lluny de les seves fronteres. Barcelona era una de les seus candidates per organitzar l’edició del 2024 juntament amb Màlaga, Corck i Jiddah.

Un gran impacte econòmic

La Copa Amèrica de Vela és una de les competicions més antigues del món i també és un dels esdeveniments de més impacte econòmic per a la ciutat organitzadora. València, que va ser la seu de la regata el 2007 i el 2010 va comptabilitzar en 2.724 milions d’euros aquest impacte i la creació 75.000 llocs de treball. Aquest és un dels motius pels quals Barcelona ha pujat fort per aconseguir ser-ne la seu. De fet, Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de la ciutat, va assegurar que “l’impacte econòmic de la Copa Amèrica de Vela és 10 vegades el del Mobile”