CAR Sant Cugat obrirà portes

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, el CAR, obrirà abans de l’arribada de la fase 1. El Ministeri de Sanitat ha aprovat la proposta de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona de crear una fase 0,5 faria que el centre esportiu podrà obrir de manera parcial a partir del 18 de maig.

Una reobertura ajornada

El CAR havia anunciat que l’11 de maig reobriria les instal·lacions dins de l’inici de la fase 1 de desescalada de l’estat d’alarma pel coronavirus, aprovat pel Consell de Ministres, el 28 d’abril. La tornada, però, va haver d’esperar perquè la regió de Barcelona encara no va passar de la fase 0.

El Govern espanyol va aprovar, el 28 d’abril, el document Pla per a la transició cap a una nova normalitat, en el qual en l’annex II, i referint-se a les fases de desescalada, s’especifica que en la fase 1 “s’obriran els centres d’alt rendiment amb mesures d’higiene i protecció reforçades i, si és possible, torns”, tot i que finalment la nova proposta de la fase 0,5  n’avança l’obertura.

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat va tancar les portes el 14 de març. Els responsables del CAR, a través d’un document, van anunciar que, “durant la vigència de la fase 1 (ara 0,5), el CAR té el propòsit de reobrir les instal·lacions als esportistes becats al centre amb un perfil d’alt nivell“.

Moltes precaucions i limitacions

Aquesta reobertura, però, tindrà alguns condicionants més enllà dels mèrits esportius dels atletes. El CAR explica que la tornada serà només per als esportistes que es trobin a la província de Barcelona. A més, es té previst aplicar mesures de protecció i higiene que es concretaran per a cada modalitat esportiva, amb un aforament reduït a cada instal·lació i amb dos possibles torns d’entrenament. Aquests períodes de sessions estaran dividits en els torns de les 8 a les 14 h i de les 15 a les 20 h.

D’altra banda, el CAR explica que, a més dels esportistes, al centre només hi haurà el personal tècnic ajustat a les necessitats de l’activitat, una mesura que afecta, directament, els entrenadors i equips tècnics dels diferents atletes i equips.

La “nova normalitat” del CAR no inclourà ni el servei de residència ni el de restauració. És a dir, els esportistes hauran de dinar i sopar a casa i tampoc podran quedar-se a dormir al Centre d’Alt Rendiment.