Confusió i queixes per falta d’informació entre els passatgers que han aterrat aquest divendres a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, en el primer dia dels controls d’entrada i de l’obligació de fer dues setmanes de quarantena per a aquells que venen d’altres països. Molts viatgers critiquen el fet que la primera notícia que n’han tingut ha estat un cop ja dalt de l’avió i lamenten que ni les companyies aèries ni els consolats no els hagin avisat amb antelació.

D’altres asseguren que coneixien la mesura perquè els n’havia informat la família o ho havien vist als mitjans de comunicació, però reconeixen que els ha agafat per sorpresa. A més, en algun cas ja han confirmat que no podran complir la quarantena perquè no estaran tants dies a Barcelona.

Segons han explicat alguns testimonis a betevé, un cop a l’avió els han fet omplir una declaració de responsabilitat en què els passatgers certifiquen que no tenen símptomes del coronavirus. A més, cal omplir un altre formulari en el qual han d’indicar l’adreça on tenen previst passar els 14 dies de quarantena i un telèfon de contacte. Els dos fulls els han hagut d’entregar en baixar de l’avió.

Així mateix, un cop a terra, els han pres la temperatura un a un amb un termòmetre d’infrarojos. Els testimonis coincideixen que són les mesures de seguretat més fortes que han trobat, ja que en altres aeroports de països com França o Alemanya no hi ha controls similars.

Els passatgers també han explicat que dins de l’avió han pogut complir mesures de seguretat com la distància social perquè no tenien ningú assegut al costat. A més, pràcticament tots portaven mascareta.

Una vintena d’operacions en tot el dia

El de Barcelona és un dels cinc aeroports nacionals establerts pel Govern espanyol com a punt d’entrada a l’estat des de l’estranger. Tot i això, el nombre d’operacions i passatgers ha caigut en picat en els últims mesos. Aquest divendres només hi havia programades una desena de sortides i una desena d’arribades i la majoria han aterrat amb retard.

A través de megafonia recorden constantment les mesures de seguretat obligatòries: s’ha d’utilitzar la mascareta i garantir la distància social en tot moment. A més, només poden accedir a l’aeroport els passatgers i no està permès el pas de familiars o amics que els acompanyin o els vinguin a buscar. Els bars i les botigues continuen tancats.