Un grup de treballadors sanitaris de l'Hospital del Mar conversen al passeig marítim durant la fase 0 de la desescalada del confinament pel coronavirus
Foto: Xavi Calvo

Els treballadors del Parc de Salut Mar de Barcelona es concentraran cada dimecres per protestar contra la gestió de la crisi sanitària del coronavirus i reclamar millores laborals. Les mobilitzacions es faran en tres franges horàries diferents: a les 8 h, a les 14 h i a les 21 h, a les portes de tots els centres del consorci sanitari, entre els quals hi ha l’Hospital del Mar, el de l’Esperança i el Centre Fòrum, entre d’altres.

El comitè d’empresa assenyala diferents motius per manifestar-se. En primer lloc, critiquen la “mala gestió de les direccions i experts durant la pandèmia” per la “falta d’EPI” i un “càlcul erroni de les hores extres“. A més, els representants dels treballadors també es queixen que no se’ls ha pagat “la prolongació en les jornades de 12,25 h”, així com tampoc els “festius” i el “plus de dissabte a raó de les hores treballades”.

A més, també assenyalen que hi ha un “abús de contractes temporals” i reclamen una “contractació estable”. Així mateix, el comitè d’empresa del Parc de Salut Mar demana “un conveni amb millores substancials” i reivindica que “el govern ens retorni el 5 %“.

Finalment, els representants dels treballadors del Parc de Salut Mar reivindica una “sanitat 100 % pública, tant de gestió, de provisió, com de titularitat“. En aquest sentit, apunten que volen iniciar “un cicle de mobilitzacions” i que estan “en contacte amb altres centres sanitaris” perquè també secundin la iniciativa.