Abelardo, el tècnic de l’Espanyol, va recuperant la normalitat a poc a poc. Després de dos mesos aturat, com tot l’equip, arran del coronavirus aquest divendres ha dirigit la cinquena sessió d’entrenaments a la Ciutat Esportiva Dani Jarque i ha fet un primer balanç als mitjans del club.

Les lesions el que més li preocupa

Abelardo ha estat clar quan ha parlat del que més li preocupa ara mateix que s’ha tornat a l’activitat. Creu que “el risc de lesions és molt alt”. Després de dos mesos sense entrenar-se, només fent exercicis des de casa, als jugadors se’ls ha de “cuidar molt a nivell muscular”. Han d’anar reincorporant-se a poc a poc i “treballar molt la coordinació i l’estirament”. El tècnic llança un desig a l’aire “espero que d’aquí que comenci la competició no tenir cap lesió”.

L’entrenador demana “entre sis i set setmanes” per tornar a competir. Abelardo explica que en una pretemporada normal disputes amistosos i els jugadors juguen uns 45 minuts. Ara, en canvi, “serà des del primer dia un partit cada tres dies”, per això pensa que el risc de lesions serà alt.

Abelardo no vol córrer

El que més preocupa al tècnic “és el tema de la salut”. No vol córrer i per això diu que “hem d’anar di a dia i esperar a veure com van responent als jugadors”. Si finalment, es pot tornar a la competició, perquè la pandèmia i la situació sanitària, Abelardo vol saber “amb quins jugadors podré disposar“.

Arribar millor que els altres

Per Abelardo ara han de fer un treball “tant en l’àmbit tècnic com psicològic”. El tècnic explica que “s’ha d’anar mentalitzant al futbolista” que això torna a engegar. A més, l’Espanyol té la dificultat que és cuer a la classificació i tindrà aquesta tensió afegida. Per l’entrenador s’han de preparar i “intentar arribar millor que els altres equips en tots els aspectes”.