Els treballadors del Zoo denuncien que la pressió urbanística de determinats lobbies fa perillar el futur de la instal·lació del Parc de la Ciutadella. En un debat a ‘El matí de Barcelona‘, Damià Gibernet, membre del Comitè d’Empresa del Zoo, i Rosanna Gallego, de la secció sindical de la UGT, han denunciat que el problema “no és el benestar animal” sinó la pressió que s’exerceix sobre aquest espai tant cèntric de la ciutat. De fet, el futur del Zoo continua més obert que mai. La darrera Comissió d’Ecologia va aprovar dues propostes amb plantejaments que semblen contradictoris: el Pla estratègic, que preveu una inversió de 65 milions d’euros i 55 espècies, i la iniciativa ciutadana ZooXXI, que les vol limitar a només 11 espècies.

Per Gibernet, el problema és que “els animals no poden esperar”. Considera que la situació del Zoo és “insostenible” i que calen inversions urgents. També reclama als partits polítics que es posicionin clarament i assegura que, tot i que la majoria de partits han tingut responsabilitats de govern els últims anys, ningú no ha volgut tancar el problema del futur del Zoo.

“S’està fent maltractament animal”

Tant Gibert com Gallego han manifestat que els dofins són els que es troben en una situació més complicada dins del Zoo, després de la decisió de l’Ajuntament de tancar el delfinari el 2018. “S’està fent maltractament animal” assegura aquest membre del comitè d’empresa. “Si els dofins han de marxar, que ho facin ja”, reclama i proposa com a solució fer una piscina perquè puguin acabar els seus dies “en les millors condicions possibles”. “Són responsabilitat nostra”, ha sentenciat.

 

En el debat sobre el futur del Zoo hi estaven convidats Leo Anselmi, portaveu de la Plataforma ZooXXI, i també Antoni Carulla, president de la Fundació World Nature. El primer, Anselmi, no hi ha volgut participar, i Carulla ha excusat la seva presència en el darrer moment.