Imatge del barri d'Hostafrancs

Aquest dilluns, el protagonisme és pel transport públic. D’una banda, per la vaga de bitllets que han convocat els usuaris de Rodalies. I, per l’altra, per la vaga de metro convocada pel MWC de la setmana que ve. També, però, parlem de les eleccions municipals del mes de maig des de l’òptica d’alguns dels dels polítics que ja no aniran a les llistes i que deixaran l’Ajuntament.


Polítics que marxen de l’Ajuntament

Les eleccions municipals del proper mes de maig suposaran un canvi important de cares a l’Ajuntament de Barcelona. Serà un moment de renovació i molts regidors i la majoria de caps de llista no repetiran. En parlem al ‘Hashtag Barcelona‘ amb alguns dels qui deixen la política municipal:

Segueix el debat en directe aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Vaga al metro pel MWC

Falta una setmana pel Mobile World Congress, que se celebrarà del 25 al 28 de febrer, i, si res no canvia, els treballadors del Metro faran vaga. Protesten per la crisi de l’amiant. En parlem amb Jordi Gómez, representant de la UGT al comitè d’empresa:


Campanya #NoVullPagar a Renfe

La Plataforma d’Afectats de l’R4 ha convocat per aquest dilluns una vaga de bitllets per les males condicions de la línia de rodalies. La plataforma Stop Pujades també s’ha sumat a la iniciativa i ha convocat una concentració a l’estació de Sant Andreu Arenal. En parlem amb el portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona:


La salut, al carrer

A la Parròquia de Santa Anna, al Gòtic, a partir d’aquest matí, les persones sense sostre poden visitar-se pels metges de l’Hospital Universitari Sagrat Cor. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la monja teresiana Viqui Molins. En parlem amb Míriam San José, educadora social i una de les responsables de l’Hospital de Campanya de Santa Anna:


L’actualitat a les xarxes

Cap de setmana de manifestacions amb centenars de milers de manifestants, a Barcelona, i quatre forasters, a Amer. Tot i que això de ‘foraster’ sembla que no ho acaba d’entendre Inés Arrimadas. Mentrestant, a Berga, en comptes de manis fan performances i alguns les titllen de ridícules. Ens ho explica el Toni Noguera:


Esports

La victòria del Barça, amb polèmica inclosa, en la final de la Copa del Rei de bàsquet contra el Madrid és el punt més destacat del resum del cap de setmana esportiu del Carles Alcoyent. Però també ens parlarà de futbol, amb la victòria per la mínima del Barça davant del Valladolid i la derrota del Madrid amb el Girona, que dona més aire als de Valverde:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: