Els veïns de la Sagrada Família han sortit al carrer per protestar contra l’escalinata principal del temple de Gaudí que preveu fer el Patronat de la basílica. Segons el projecte, aquest accés, que seria el principal, se situaria a la façana de la Glòria, al carrer de Mallorca, i obligaria a enderrocar els edificis del davant i a reallotjar prop de 3.000 veïns.

A les 12 h, un centenar de veïns s’han concentrat a la cruïlla del carrer d’Aragó amb el de la Marina i han tallat el trànsit. Convocats per l’Associació de Veïns de la Sagrada Família i la Comissió d’afectats pel PGM del Temple, han desplegat una pancarta en què es podia llegir “Prou de privilegis pel temple” i han cridat “Volen expropiacions per a un parc temàtic”.

Aquesta manifestació és la primera de quatre mobilitzacions que han programat en els propers mesos per pressionar l’Ajuntament perquè anul·li l’acord que va arribar amb el temple l’octubre passat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Manifestacions a la Sagrada Família: Els veïns pressionen contra l’escalinata de la Glòria” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/manifestacions-sagrada-familia-escalinata-gloria-2019//|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El punt de trobada ha estat a la cruïlla del carrer d’Aragó amb el de la Marina i des d’allà s’han dirigit a la Sagrada Família. Precisament, el recorregut que han fet els manifestants és el que quedaria afectat pel Pla General Metropolità (PGM). Els veïns retreuen a l’Ajuntament que els van prometre una negociació abans d’arribar a un acord amb el patronat del temple, però han assegurat que les converses estan aturades.