El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que Manuel Valls representa “la transversalitat de les dretes” després que Cs, partit que li dona suport, hagi descartat aquest dilluns un pacte amb els socialistes a l’Estat. En un discurs al Consell de Federació del PSC de Barcelona, Collboni ha dit que la candidatura transversal que volia Valls ho serà “des de l’extrema dreta fins al centredreta”.

Collboni ha alertat també d’un “pacte ocult” entre ERC i l’alcaldessa, Ada Colau, a qui ha criticat que hagi “alimentat, seguit i secundat” les tesis independentistes des de l’Ajuntament. “Barcelona necessita un alcalde que pensi primer en la ciutat”, ha afirmat Collboni, que ha presentat el PSC com “el vot útil de progrés de les esquerres no independentistes”.

Després d’haver passat “anys difícils”, Jaume Collboni ha dit que ara “els vents bufen a favor” del PSC i s’ha mostrat convençut de poder guanyar les eleccions municipals per la “decepció profunda” que creu que ha generat Colau. “A Barcelona sempre li ha anat bé amb alcaldes socialistes”, ha afirmat Collboni, que ha assegurat que el partit pot guanyar les generals a Espanya, Catalunya i Barcelona.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Iceta veu possible doblar els resultats del 2015

En una intervenció abans de Collboni, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que els socialistes estan en condicions de “com a mínim” poder doblar els resultats de les municipals del 2015, en què van obtenir quatre regidors. Iceta ha criticat també la negativa de Cs a pactar amb el PSOE i ha assegurat que com a partit liberal són “una raresa europea” perquè prefereixen l’extrema dreta a la socialdemocràcia.