Recta final en el trasllat definitiu dels dofins del Zoo de Barcelona. Aquest dijous l’Ajuntament ha fet públic que al desembre decidirà on trasllada els sis dofins (quatre són actualment al recinte de la Ciutadella i dos estan temporalment a l’Institut Oceanogràfic de València). Sobre la taula, hi ha tres opcions: el santuari d’animals de l’illa grega de Lipsi, el santuari de l’aquàrium de Baltimore o un santuari a la Mediterrània del qual encara no se’n vol difondre res més.

Tots els exemplars marxaran del recinte de la Ciutadella el 2018. L’Ajuntament va decidir el 2016 no construir un nou delfinari i des de llavors està buscant una sortida als exemplars. El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha explicat avui que es prioritzarà en tot el procés “el benestar dels dofins per sobre de les qüestions econòmiques” i ha detallat que ara per ara “totes les opcions estan obertes i no n’hi ha cap de tancada”. I ha afegit que “l’Ajuntament de Barcelona sempre serà responsable dels animals”.

A l’hora de prendre aquesta decisió tindrà l’ajuda d’experts d’arreu del món que aquests dies es reuneixen a Barcelona a les Jornades sobre el Dofí Mular, organitzades per Submon i l’Ajuntament. Entre els ponents, Erich Hoyt, investigador de Whale and Dolphin Conservation. En declaracions a betevé, Hoyt ha explicat que cal tenir en compte l’especificitat de cada animal i que a l’hora de determinar on viuran serà decisiva “la seva edat, salut i si han nascut en captivitat o no”.