L’Ajuntament ha reptat el sector privat a pensar projectes que aprofitin la tecnologia 5G per facilitar la vida dels avis. Les empreses tindran temps fins al novembre per presentar les iniciatives. Un cop tancada la convocatòria, el projecte guanyador s’aplicarà com a prova pilot durant un any i mig.

Segons ha explicat la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, “parlem de qüestions de seguretat, de connectivitat amb altres serveis o de suport a la mobilitat” que es puguin desenvolupar gràcies a la xarxa 5G que ha instal·lat l’Ajuntament al Poblenou (a l’entorn de la superilla). L’objectiu, ha afegit, és “com el 5G pot millorar les necessitats” de les persones grans.

A les portes del Mobile World Congress, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que “perquè la gent es faci seus” els canvis tecnològics, “és molt important que el 5G serveixi per a propòsits objectivament útils”. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament i la Fundació de la Mobile World Capital invertiran 1,2 milions d’euros en projectes 5G (en concret, 400.000 € es destinaran al de gent gran).