Gerardo Pisarello

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, es postula com a candidat dels comuns per a les eleccions generals del 2019 convocades fa pocs dies per Pedro Sánchez segons ha avançat ‘Nació Digital’. Pisarello té el suport de l’alcaldessa, Ada Colau, per liderar la llista al Congrés dels Diputats, afegeix el mitjà digital. Fins ara, el primer tinent d’alcalde s’havia postulat per presentar-se a les eleccions europees del 26 de maig.

Fonts properes a Pisarello, però, no confirmen ni desmenteixen a betevé que sigui el candidat dels comuns a les generals. No obstant, admeten que la convocatòria anticipada al Congrés dels Diputats ha obligat a replantejar-s’ho tot. A més, afegeixen que la decisió final de qui serà el candidat la prendran els òrgans executius de Catalunya en Comú, de la qual en forma part BComú.

L’executiva de Catalunya en Comú, en què hi participa Ada Colau, es reuneix aquest dilluns a la tarda per primer cop des que Pedro Sánchez va anunciar l’avançament electoral. Des del partit expliquen que en aquesta reunió es començarà a abordar el calendari per a les generals i que la intenció és fer primàries. Fonts de BComú es remeten també a aquest procés de tria de candidat per descartar que, ara per ara, Pisarello ho sigui.

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha explicat aquest dilluns al Parlament que la intenció del partit és presentar-se de nou a les eleccions espanyoles amb el nom d’En Comú Podem. Segons Mena, es vol reeditar l’aliança de la qual formen part Barcelona en Comú, Podem, ICV i EUiA.