L’1 de gener és típic menjar xurros. Per això, molts barcelonins s’han acostat a la Fira de Sant Tomàs i de Reis de la Gran Via, on fins al 5 de gener hi ha instal·lades 11 xurreries. Totes han tret fum aquest dimarts, i han arribat a haver-hi força cues, tot i que els xurrers expliquen que l’1 de gener no és el dia amb més gent. La nit més forta de vendes és la del 5 i 6 de gener. Tota una tradició també per als barcelonins.

El producte estrella d’aquest dimarts han estat els xurros clàssics. Això sí, molta gent els ha acompanyat amb xocolata desfeta. Fins i tot, turistes s’ha unit a la tradició, apropant-se a la fira i comprant-ne.

Però aquestes no són les úniques xurreries que hi ha a la ciutat. Al llarg de l’any, Barcelona disposa de 19 xurreries fixes. És un sector professional que va viure una forta crisi, però que des del 2016 respiren més tranquils. Ara els propietaris de les xurreries ja poden traspassar-les a tercers, sense necessitat que siguin familiars. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol protegir les xurreries perquè no desapareguin de la via pública, ja que, a causa de la normativa, en els darrers anys algunes han anat abaixant la persiana progressivament.

[vc_column][vc_btn title=”MAPA: On comprar i menjar xurros?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mapa-xurreries-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column]

També hi ha lloc per a les compres

Però a la Fira de Reis no només s’hi poden comprar xurros. Molta gent s’hi ha acostat també per mirar i agafar idees de cara a Reis, i fins i tot comprar alguna cosa a les més de 270 parades que hi ha a la Gran Via. Allà, s’hi pot trobar una oferta molt variada, des d’artesania tradicional fins a productes gastronòmics o joguines.