Els mercats de Barcelona s’omplen de nou per preparar els àpats de la nit i el dia de Cap d’Any. El producte estrella és, com és tradició, el marisc.

Enguany, però, els mercats han notat menys afluència de compradors que un 31 de desembre habitual, fet que s’explica, segons alguns, perquè aquest 2018 ha caigut en mig del pont. A això s’hi suma que cada any creixen també les reserves per celebrar la nit fora de casa, als restaurants, que aquests dies estan plens de fa temps.

Per a la Mònica Mas, d’una de les fruiteries del Mercat de la Llibertat al barri de Gràcia,  les vendes del 2018 han anat ”amb més alegria” que els darrers anys, però la coincidència de Cap d’Any amb un pont, ha provocat que l’afluència al mercat fos menor que els caps de setmana, ja que molts barcelonins han marxat o bé han avançat les compres.

Entre els productes més destacats hi ha el salmó fumat, el caviar i la brandada de bacallà. Segons els paradistes, els preus d’enguany han pujat lleugerament però menys que altres anys.

Segons la Núria Tarrés de la parada de bacallà i preparats del Mercat de la Llibertat “per les festes no mirem tan prim” i que ens permetem algun caprici.

Pel que fa al raïm, les condicions meteorològiques han afavorit un excedent d’aquesta fruita i, per tant, això fa que sigui més barat en comparació amb altres anys. Les varietats són múltiples i en destaca el raïm sense pinyols, que guanya adeptes sobretot entre els més petits de la casa.