La revetlla de Cap d’Any és tradicionalment una de les més complicades des del punt de vista de la mobilitat i la seguretat. Aquesta, però, ha estat inusualment tranquil·la. A primera hora l’Ajuntament ha assegurat que a Barcelona no hi ha hagut cap incidència destacada. Tot i que posteriorment, un tuit de la Guàrdia Urbana ha donat a conèixer un atropellament greu a l’avinguda Diagonal, en què un noi de 25 anys ha estat traslladat greu a l’Hospital Clínic.

A més, Guàrdia Urbana ha fet controls d’alcoholèmia en diferents punts de la ciutat, encara que no n’ha transcendit cap xifra destacable.

La tranquil·litat d’aquesta nit de Cap d’any en els llocs més concorreguts és un fet inusual, sobretot tenint en compte que prop de 100.000 persones han participat de la festa de la nit de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i que s’han organitzat festes per tota la ciutat.

Nit tranquil·la al conjunt de Catalunya

La tònica ha estat molt similar a la resta del territori. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha fet balanç de les actuacions dels Mossos d’Esquadra durant la nit. Han fet 19 detencions al llarg del 31 de desembre i fins al matí de l’1 de gener (cap de les quals a Barcelona). D’aquestes, cinc s’han produït específicament durant les celebracions de Cap d’Any i sis més han estat per violència masclista. Segons el conseller ha estat una nit “tranquil·la” durant la qual la sinistralitat ha caigut un 15 % en comparació amb l’any passat. Hi ha hagut 22 accidents, cap de mortal. Tot i això, hi ha dos ferits greus en dos accidents de trànsit produïts a l’N-II a Vidreres i a la demarcació de Lleida, i nou ferits lleus més en altres accidents. Els Mossos d’Esquadra han triplicat els efectius dedicats al control del trànsit i han desplegat una quarantena de controls d’alcoholèmia i drogues, en què 57 han resultat positius.