En només dues hores, Barcelona Activa ha registrat més de 600 peticions per rebre les ajudes a autònoms de 300 euros anunciades per l’Ajuntament. Com a conseqüència d’aquest gran volum de sol·licituds, el web de Barcelona Activa i el Portal de Tràmits municipal han patit incidències tècniques.

Diversos usuaris han explicat a Twitter que s’han trobat amb dificultats per poder tramitar la sol·licitud de les ajudes. La majoria han lamentat que el sistema estava “col·lapsat” i que resultava “impossible” accedir-hi. D’altres han qualificat de “vergonya” que no s’hagi previst que “una ajuda tan universal podria col·lapsar“.

Fonts de Barcelona activa qualifiquen d'”èxit” l’acollida que ha tingut aquest programa d’ajudes i recomanen els usuaris que hagin tingut problemes per tramitar la documentació que esperin unes hores perquè és impossible que aquest dimecres s’esgotin les 16.500 sol·licituds i el servei telemàtic a poc a poc “ja s’ha anat normalitzant”.

Qui se’n pot beneficiar?

L’Ajuntament dirigeix aquesta subvenció als autònoms que com a conseqüència de la crisi del coronavirus hagin registrat pèrdues en la facturació iguals o superiors al 75 % o hagin hagut de tancar el negoci. Per demanar-la cal estar empadronat a Barcelona i estar al corrent dels pagaments tributaris, al web de Barcelona Activa hi ha una guia amb tots els requisits per poder-se beneficiar del programa Autòno+ Barcelona.