(ACN) L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat disculpes per si algú s’ha pogut ofendre per la missa que va aplegar 600 persones a la Sagrada Família. “Hem intentat complir les normes que teníem. Demano perdó si he fet alguna cosa malament, però he intentat fer les coses ben fetes”, ha afegit en una entrevista a SER Catalunya.

Omella ha assegurat que es va complir l’aforament del 30% que, segons ha dit, permetia fins a 800 persones. L’arquebisbe de Barcelona ha rebutjat la proposta del Departament de Justícia de limitar els actes religiosos a 100 persones perquè, segons ha dit, “no és el mateix una església petita que una de gran”. En declaracions a TV3, s’ha mostrat disposat a ajornar el pròxim gran acte religiós previst.

L’acte ha aixecat polèmica en diversos àmbits. D’entrada, el Departament de Salut investigarà si es van complir totes les mesures per prevenir els contagis de coronavirus. Es tracta d’una investigació que la Sagrada Família ha qualificat de “sorprenent”, tenint en compte que hi havia tres alts càrrecs de l’Ajuntament i la Generalitat. D’altra banda, el sector de la cultura s’ha mostrat crític amb el fet que es permetin els actes religiosos però es tanquin teatres i cinemes.