dissenyador seat dissenyant cotxe a l'ordinador

(ACN) Seat preveu invertir 5.000 milions d’euros a Catalunya en els propers cinc anys per invertir en projectes I+D, per desenvolupar nous models i equips i instal·lacions a la planta de Martorell i aconseguir electrificar la gamma. Tot i admetre que aquest any ha estat un dels “més difícils en la història de Seat”, l’empresa que presideix Carsten Isensee té la intenció que es fabriquin cotxes elèctrics a partir del 2025 a Martorell, i també preveu la contractació de més de 100 persones per treballar al SEAT:CODE, el centre de desenvolupament de “software” que s’ubicarà a la rambla de Barcelona.

Un cotxe elèctric dissenyat a Barcelona

Seat ha anunciat que llançarà el nou model el-Born sota la marca Cupra i un nou sistema de motos compartides per Barcelona. El-Born és un cotxe dissenyat i desenvolupat totalment a Barcelona que es fabricarà a Zwickau, Alemanya, i arribarà al mercat l’any que ve. Es va presentar a la fira del Ginebra sota la marca Seat, però finalment serà per a Cupra. Malgrat el canvi, els directius de les dues marques han remarcat que són segments que cooperen i no competeixen.

directius seat a la roda de premsa

Pla d’inversions condicionat

Isensee ha assegurat que el pla d’inversions anunciat per Seat mostra el “compromís” de la companyia amb el país, però ha advertit que per garantir el futur de la indústria “cal col·laboració dels governs centrals, regional i local”. “No podem fer-ho sols, l’administració ha de participar amb les empreses en la transformació del sector”, ha afirmat el president de Seat.

A més, ha dit que per atreure les inversions necessàries per desenvolupar cotxes elèctrics cal l’electrificació, amb més infraestructura per a punts de recàrrega en el territori i l’estímul de la venda de cotxes elèctrics. En aquest sentit, Isensee ha valorat positivament el pla Renove aprovat pel Govern espanyol.

Nou centre a Barcelona amb 150 treballadors

Durant la roda de premsa, organitzada a Casa Seat al passeig de Gràcia, Seat també ha anunciat que obrirà un nou centre a la capital catalana. Es tracta del centre de desenvolupament de “software”, que s’ubicarà a la Rambla i comptarà amb un equip de més de 150 persones. Alguns d’aquests ja s’han contractat i l’empresa preveu obrir nous processos de selecció en els propers mesos per a més de 100 persones. “Serà la màquina digital de l’empresa, farà productes i solucions digitals per a Seat i Volkswagen”, ha explicat el president de la companyia.

Així mateix, el vicepresident comercial de Seat i president de Cupra, Wayne Griffiths, ha confirmat que la marca estrenarà dijous a Barcelona un nou servei de subscripció per a l’eScooter 125 i el patinet elèctric eKickScooter65. De fet, la marca SEAT MÓ, centrada en la micromobilitat, és un altre dels eixos de futur de la companyia. Seat permetrà amb un model de subscripció accedir a la moto per dies, setmanes o mesos, i en les properes setmanes s’establirà un sistema de “sharing”.