Terrasses al Poble Nou

El Gremi de Restauració ha posat el crit al cel després de saber que el Govern espanyol es planteja treure a bars i restaurants de la pròrroga dels ERTO. De fet, segons ha pogut saber el gremi, aquest punt forma part de la proposta que l’executiu ha fet arribar a la taula de negociació amb els sindicats. Pel gremi, la reincoporació de les plantilles el 30 de setembre si no es prorroguen els ERTO implicaria el col·lapse de centenars d’empreses de Barcelona. “És un escàndol que el Govern espanyol hagi gosat plantejar aquest escenari”, afirma Roger Pallarols, director del Gremi.

El sector assegura que amb el volum de consum actuals les plantilles de bars i restaurants estan sobredimensionades i que “ho seguiran estan durant molts mesos i fins i tot anys”. Al juliol, el Gremi ja alertava que el sector està “a l’UCI”.

L’acomiadament no es pot prohibir

Amb aquesta possibilitat, el Gremi de Restauració reclama tant a la Generalitat com als ajuntaments de l’àrea metropolitana que intercedeixin davant del Ministeri de Treball i Economia Social per evitar-ho. També reclamen que, posats a negociar la pròrroga dels ERTO, també se’n revisin les condicions, com ara eliminar la prohibició d’acomiadar els treballadors durant els sis mesos posteriors a la seva finalització.

El gremi considera “utòpica i disfuncional” aquesta mesura de protecció dels llocs de treball. Per subsistir, asseguren, moltes empreses es veuran obligades a reestructurar la plantilla i disminuir la massa salarial. “Si seguim impedint que ho facin”, asseguren en un comunicat, “les conduirem al col·lapse. A aquesta petició, que traslladaran als agents implicats en la negociació, també hi afegiran la necessitat de mantenir i incrementar la bonificació de les quotes socials a càrrec de l’empresa.