Seat el-Born front

Per primera vegada un Seat portarà un nom barceloní: el-Born. La firma ha presentat el seu últim model, d’estètica monovolum i esportiva,  que serà el primer cotxe 100 % elèctric de Seat i també el primer a rebre un nom barceloní (pren del nom del Born, zona de Ciutat Vella). De fet, ha estat dissenyat i desenvolupat a Barcelona.

Els noms en català van a l’alça

Tradicionalment, Seat ha batejat els seus models de producció i els prototips amb noms de ciutats o zones de l’estat, però mai no havia tingut noms catalans. El primer a trencar aquesta tendència va ser el Seat Tarraco (de Tarragona), un SUV gran que va recórrer a una consulta pública per decidir quin nom tindria.

Aquest febrer, Cupra (la marca esportiva de Seat) va presentar el Formentor, un altre SUV que rep un nom derivat de l’illa de Formentera. Ara, amb l’el-Born, Seat inclou per primera vegada un nom català sense modificar-lo i també suposa el primer nom que fa referència a Barcelona.

Seat el-Born rear

Prestacions esportives però netes

Tot i que encara està en una fase molt inicial, l’el-Born promet una autonomia elèctrica de 420 km (una xifra alta, en comparació amb els models elèctrics que hi ha ara al mercat) i només caldran 47 minuts per carregar-ne la bateria. El propulsor elèctric tindrà fins a 204 cv i l’acceleració permetrà arribar als 100 km/h en 7,5 segons.

Seat presentarà l’el-Born al Saló Internacional de l’Automòbil de Ginebra (que tindrà lloc del 7 al 17 de març a la capital suïssa). Encara es desconeix la forquilla de preus de l’el-Born.