El Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella ha engegat un servei de repartiment a domicili sota el lema “La teva compra a casa. Obra la porta al comerç de barri”. La iniciativa ha nascut per pal·liar els efectes de la covid-19 en molts comerços de barri del districte i alhora per ajudar els veïns.

El servei funciona des del juliol

L’entitat va veure com els serveis que oferia abans de la pandèmia disminuïen i que desaprofitaven recursos. Per això van engegar aquest servei. Tot i que van engegar a finals de juliol, l’entitat considera que ara és quan s’està comprovant l’efectivitat i la demanda.

Servei de repartiment gratuït

La responsable de l’entitat, la Berta Riera i Bayer explica que el servei es justifica ja que “tenim una població bastant envellida i un comerç de barri que, sense gent al carrer, perd; llavors, vam pensar: si tenim bicicleta, si tenim un jove que pot ser repartidor, muntem un servei de repartiment i distribució a domicili”.

De moment tenen un treballador

El Mohamed Sbiti és l’únic repartidor. No descarten augmentar la plantilla, ja que tenen una borsa de treball amb joves del barri que es van formar per desenvolupar aquesta feina. “Mai havia treballat com a repartidor i m’agradaria continuar perquè m’agrada ajudar la gent gran i a tothom en general. Quan els porto la comanda a la gent se la veu molt feliç”, explica el Mohamed.

45 comerços adherits

El servei, que té el suport de Barcelona Activa, Foment de Ciutat  Vella i el districte de Ciutat Vella, és gratuït i ja hi ha 45 comerços de Ciutat Vella adherits.

Zona d’influència, Ciutat Vella

L’àmbit de repartiment són els quatre barris de Ciutat Vella: la Barceloneta, el Gòtic, el Raval i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Un dels comerços adherits és Cafès Salvador, que funciona a la Barceloneta des del 1956. En Miquel Palou, responsable de l’establiment, considera que “potser sí que feia falta aquest tipus de servei. Ho trobo bé, tant de bo que funcioni, pels clients, per aquesta gent que ho munta i perquè a nosaltres també podem dinamitzar una mica, sí que pots treure una alguna coseta més”.