La venda de mascaretes quirúrgiques a les farmàcies s’ha mantingut estable des que va començar el desconfinament. Però la causa, coincideixen molts farmacèutics, no és una major conscienciació sinó al contrari: la gent s’oblida la mascareta a casa i quan se n’adona en compra una a la farmàcia. “Estem davant d’una parada de metro i la gent s’adona a l’últim moment que no porta la mascareta. Com que és obligatòria, sobretot al transport i a les botigues, la gent ve a la farmàcia a comprar-la”, explica Lourdes Ballesta, que treballa a la Farmàcia Urquinaona.

El preu segueix regulat

A les farmàcies, les mascaretes quirúrgiques es venen per paquets o individualment a 96 cèntims d’euro la unitat, el preu màxim que va marcar el Ministeri de Salut. Aquest preu es mantindrà fins que no hi hagi una nova odre del ministeri que ho canviï. Les mascaretes subvencionades pel Departament de Salut, en canvi, van deixar de subministrar-se amb l’acabament de l’estat d’alarma.

Èxit de les mascaretes de tela

A la botiga de teles Ribes & Casals asseguren que, des que van obrir després del confinament, el ritme de vendes també ha estat molt alt. Amb la nova obligació de dur-ne sempre, creuen que les vendes podrien augmentar. A la botiga n’ofereixen tant de confeccionades com teles i materials per fer-les a casa.