Manifestació funcionaris Generalitat

La reunió de mediació d’aquest dilluns entre els sindicats i el govern català ha acabat sense acord i els sindicats CCOO i UGT han decidit mantenir l’aturada per al 12 de desembre tot i la proposta del govern de tornar el 25 % de la paga del 2013 el 2019.

El govern ha explicat que d’aquesta manera ha volgut mostrar la voluntat d’arribar a acords. La proposta millora la darrera que havia fet l’executiu, de tornar el 10 % de la paga aquest 2018 i que la resta de pagues pendents es cobressin de forma fraccionada fins al 2026.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga el 12 de desembre dels treballadors públics” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/vaga-funcionaris-12-desembre/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La UGT, però, desconfia de la Generalitat. Assegura que aquest compromís de pagar el 10 % de la paga extra no s’ha complert, i ha recordat al govern que la trobada a la seu de Treball només era per parlar de serveis mínims. Per tot plegat, el sindicat ha instat la Generalitat a presentar una proposta formal i estructurada a la Mesa General de la Funció Pública.

Vista la manca d’acord, el Departament de Treball haurà de decretar ara el serveis mínims per al 12 de desembre, alhora que ha anunciat que tornarà a convocar les parts per seguir negociant.