Chakir el Homrani

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, s’ha mostrat neguitós pel futur de Nissan a Barcelona i ha demanat a la multinacional que asseguri que mantindrà la implantació a Catalunya. El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, també va mostrar preocupació pel futur d’aquest centre de treball.

La multinacional japonesa preveu retallar 12.000 llocs de treball a tot el món fins a l’any 2022. A Barcelona, aquesta mesura no afectarà l’ERO per a 600 treballadors que van pactar l’empresa i el comitè, tot i que alguns treballadors van mostrar neguit per l’anunci del president de la companyia. El Homrani ha demanat que s’asseguri la supervivència de la planta a Barcelona i del sector, que factura prop de 23 milions d’euros cada any i dona feina a 143.000 persones.

La mirada posada en el futur

El conseller ha demanat també que es millori la qualificació contínua del personal per tal de donar resposta a les empreses que tenen dificultats per cobrir places tècniques i poder avançar-se a les noves formacions per acompanyar el canvi cap al vehicle més connectat i sostenible. En aquest sentit, El Homrani ha aprofitat l’ocasió per reivindicar que el govern hagi desencallat el projecte de centre de formació professional d’automoció a Martorell amb una inversió de 13 milions d’euros.