Protesta muntadors escenaris

Fira de Barcelona ha decidit aturar el concurs que havia de servir per adjudicar els serveis de muntatge d’estructures, anomenat “rigging”, per replantejar-ne les condicions. En un comunicat, la institució argumenta “motius tècnics” per revisar el plec de condicions de l’adjudicació, que s’havia de resoldre al setembre, i afegeix que la intenció és “fomentar la concurrència i la participació de més empreses en la prestació del servei”.

L’anunci arriba tot just una setmana després de la celebració del festival Sónar, marcat per les protestes dels treballadors de l’empresa que havia gestionat el servei fins ara, UTE Rigging, i que gaudia d’una pròrroga fins al setembre per cobrir els mesos fins a la nova adjudicació. Els muntadors reclamaven a la Fira la correcció de les bases del concurs per recollir la subrogació de la plantilla actual i, per tant, garantir els llocs de treball.

Segons ha explicat Fira de Barcelona a betevé, el replantejament del concurs no servirà per incloure la subrogació dels treballadors perquè “no s’ajustaria a la legalitat”. Amb aquesta decisió, queda també sense efecte la pròrroga amb UTE Rigging, que tenia vigència fins a la nova adjudicació. A partir d’ara, Fira de Barcelona treballarà fent adjudicacions directes fins a la redacció del nou concurs i la licitació a la nova empresa.

El Col·lectiu Ronda, que representa legalment als treballadors, explica que està estudiant la nova situació i assegura que hi donarà “resposta jurídica”, tot i que no concreta en quins termes.

Fira de Barcelona va decidir substituir els treballadors en vaga durant el muntatge del festival Sónar per nous operaris, una decisió que finalment va avalar un jutge, que va resoldre a favor de la institució després que els muntadors denunciessin vulneració del dret de vaga. L’organització del Sónar va admetre, abans de l’inici del festival, haver patit la crisi més greu de la seva història.