hotel Palace

Les noves restriccions per frenar l’expansió del coronavirus a Catalunya afecten greument al sector hoteler. Des del Gremi d’Hotels de Barcelona afirmen que les reserves en els establiment s’han vist directament afectades davant “la incertesa i les incomoditats que suposen les mesures preses”. En un comunicat, asseguren que ja hi ha hagut “múltiples cancel·lacions i s’ha paral·litzat l’entrada de noves reserves“. Cal tenir en compte que amb el tancament de bars i restaurant a molts visitants se’ls complica l’estada a la ciutat.

Molts hotels tornen a tancar

Des del sector, qualifiquen la situació d’insostenible i expliquen que alguns hotels han decidit tornar a tancar les portes a partir de dissabte. En aquest sentit, el gremi recorda que la planta hotelera de la ciutat “amb prou feines manté obert un 30 % dels establiments”. Segons expliquen, les causes principals són la campanya estival que defineixen com “inexistent”, la incertesa generalitzada i l’aplicació de noves mesures restrictives en l’àmbit nacional i internacional.

Fa unes setmanes, el Gremi d¡Hotels de Barcelona ja insistia en la importància de crear un pla de rescat a fons perdut que ajudi el sector a parar el cop provocat per la pandèmia.

Els grans esdeveniments, un factor clau

Una altra preocupació pel sector hoteler són les cancel·lacions i l’endarreriment de grans esdeveniments que havien de tenir lloc a Barcelona durant els primers mesos del proper any. Un exemple n’és el Mobile World Congress 2021, que finalment se celebrarà entre el 28 de juny i l’1 de juliol.