El vaixell MSC Sixin ha fet escala aquest dilluns al port de Barcelona. Es tracta del segon portacontenidors més gran del món. Pot transportar-ne més de 23.000 de 20 peus, 2.000 dels quals poden ser refrigerats, i disposa de la tecnologia necessària per connectar telemàticament amb contenidors intel·ligents. La nau té 400 metres d’eslora i 61 de mànega. Actualment només el vaixell HMM Algeciras té més capacitat. Tot i les grans dimensions, el Port de Barcelona ha explicat que el disseny d’aquesta nau permet reduir les emissions de gasos contaminants per cada contenidor transportat respecte als vaixells que s’utilitzen habitualment.

El MSC Sixin està fent a la ciutat operacions de càrrega i descàrrega que han permès desembarcar a Barcelona mercaderies com solució hidroalcohòlica, guants de làtex i maquinària mèdica destinada a fer front a la crisi del coronavirus.

Disminució de tràfic marítim

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha agraït a l’empresa naviliera el “compromís amb Barcelona, especialment en aquests mesos, quan hi ha un retrocés molt important del tràfic marítim internacional i, en conseqüència, s’estan produint cancel·lacions d’escales i concentracions dels serveis marítims”.