Els treballadors de Nissan volen continuar amb les protestes el carrer. Un dia després de conèixer el tancament de les fàbriques de la Zona Franca i de l’àrea metropolitana, han decidit traslladar la protesta als centres de venda més importants. En concret, a Barcelona es concentren davant del concessionaris de la Maquinista i de la Gran Via

Els treballadors han enganxat cartells als concessionaris amb missatges de lluita, i han cobert els vidres dels establiments que es troben tancats per la crisi del coronavirus. ‘Todos a una’, ‘25.000 familias en lucha’, ‘Sin industria no hay país’, ‘No pararemos de luchar’ o ‘Futur per a Nissan ja‘ són algunes de les proclames dels cartells.

Tallen la Gran Via a l’Hospitalet

Els treballadors que s’han concetrat davant del concessionari de l’Hospitalet han tallat el trànsit a la Gran Via en els dos sentits de la marxa, a l’altura del carrer Primer de Maig.

Tall Gran Via treballadors Nissan

“Les plantes de Nissan a Catalunya poden ser viables”

Tant al concessionari del carrer de Ciutat d’Asunción, al costat del centre comercial La Maquinista, com al de l’Avinguda Gran Via de l’Hospitalet, s’hi han reunit 200 treballadors amb l’objectiu de frenar la decisió de tancar la planta. També hi ha hagut protestes als concessionaris de Granollers i Montcada i Reixach.

Miguel Ángel Boiza, de CCOO, reivindica la viabilitat econòmica de la planta, en contra del que diu l’empresa. “Ens han tret producció però Nissan Catalunya té potencial per ser viable econòmicament”, reclama.

“No volem parlar amb l’empresa d’indemnitzacions sinó de llocs de feina”, ha conclòs Boiza, i desconfien en el termini de tancament que han marcat des de Nissan, el 31 de desembre d’aquest any, perquè creuen que es fa per pressionar el treballadors.

Dijous de talls i crema de pneumàtics

Aquest dijous ja es van deixar sentir. Primer amb una assemblea de treballadors fora de les instal·lacions de la Zona Franca amb la posterior crema de pneumàtics. I després amb dos talls importants: el primer a la ronda del Litoral i el segon, més tard, a la Gran Via.