Els avis del Demetri Vendrell van obrir la Granja Vendrell el febrer de 1921, just després de casar-se, i des de llavors aquesta família no ha parat de servir esmorzars i berenars als veïns de la Dreta de l’Eixample. Ara, però, 98 anys després, el Demetri ha anunciat que tanca l’establiment. Es jubila i, si no troba ningú a qui traspassar-la, la granja abaixarà la persiana el proper 30 de setembre. Aquest dilluns han començat a explicar-ho als clients més fidels i també ho ha explicat a les xarxes socials.

 

L’especialitat: la nata muntada

La Granja Vendrell, catalogada com a establiment emblemàtic de la ciutat, és especialment coneguda per les seves postres casolanes, com el mató, els flams o la crema catalana, però molt especialment per la nata muntada. “Hi ha gent que ve especialment a buscar-la”, explica en Demetri. A l’actual propietari de la granja li costa parlar del tancament sense emocionar-se. Reconeix que aquests dies estan carregats de molts sentiments i de molts records de clients que “ja són amics”.

Un traspàs n’evitaria el tancament

La intenció del Demetri és poder traspassar el negoci abans de tancar-lo a finals de mes. Segons explica, però, la nova normativa, impedeix que es puguin vendre i consumir begudes alcohòliques al local, i això frena l’interès d’alguns dels particulars que s’han interessat per la granja. “Em sabria molt de greu que no pogués continuar”, lamenta.