La PAH ha tornat a sortir al carrer aquest dilluns al matí per assenyalar la immobiliària ENTO S.L, que segons denuncia l’entitat, vol desnonar una família vulnerable. Una vintena de persones han protestat davant les oficines de l’empresa, a la via Laietana, perquè consideren que està incomplint la Llei 24/2015 que garanteix els drets d’aquestes persones. Segons la PAH, es tracta d’una família monoparental de Nou Barris que no té ingressos econòmics. Per això, exigeixen a la propietat que aturi el llançament i que els ofereixi un lloguer que puguin pagar, tal com marca la normativa.

Sis ordres de desnonament, dos amb data oberta

Les afectades són la Voski i la seva filla, que no han pogut continuar pagant el lloguer del seu pis al carrer d’Arnau d’Oms, número 27-29, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, a Nou Barris. Segons explica la PAH, la família ha esgotat totes les vies de l’administració i també ha intentat negociar amb la propietat sense èxit. El desnonament està fixat per aquest divendres, 20 de setembre, i és ja el sisè a què s’enfronten. Fins ara, els han pogut aturar gràcies a la mobilització ciutadana.

Pendents de la sanció municipal per incompliment

La PAH també explica que la família ha presentat una sol·licitud d’expedient sancionador a l’empresa que continua en tràmit i es queixa de la poca celeritat. Per això, demanen a l’Ajuntament que imposi la sanció corresponent, de 90.000 euros, per no fer l’oferta de lloguer social que els hi pertoca com a família vulnerable.