(ACN) El president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, ha criticat aquest dimecres l’acomiadament objectiu per baixes laborals. “Des d’un punt de vista de l’humanisme, no comparteixo l’acomiadament d’una persona que no té salut“, ha assegurat en l’esmorzar informatiu organitzat per Fòrum Europa.
D’aquesta manera, Sánchez Llibre ha donat resposta a la reivindicació realitzada per Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres, en el mateix acte. “Faig una crida en contra d’una mesura que permet acomiadar la gent per estar en una situació de malaltia”, ha assegurat. A banda, ha titllat la mesura d'”immoral”.
El president de Foment ha afirmat que “té l’ànima dividida” i que, en aquest cas, “potser estigui més a prop dels sindicats que del que pugui pensar la patronal”.

En qualsevol cas, Sánchez Llibre ha assegurat que es tracta d’una opinió personal, independentment d’allò que pugui opinar la patronal en conjunt.

La polèmica ha sorgit arran de la pronuncia del Tribunal Constitucional que va avalar l’acomiadament per absentisme, tot i la justificació per baixes mèdiques.

Aquest dimecres mig miler de persones s’han manifestat en contra d’aquest tipus d’acomiadaments davant de la Delegació del Govern a Catalunya. UGT i CCOO han reclamat al futur govern espanyol que derogui la reforma laboral.