Els sindicats d’estibadors i la patronal Anesco han arribat a un acord aquesta matinada que ha permès aturar la vaga prevista per aquest dilluns, una de les cinc jornades d’aturades previstes. El pacte és molt rellevant perquè arriba després de cinc anys de reivindicacions laborals, i quan tingui la ratificació definitiva de les parts, permetrà tirar endavant el conveni col·lectiu.

En espera d’explicar els detalls del text a les assemblees de treballadors, Alberto Gil, membre comitè empresa, ha destacat a betevé que els termes de l’acord versen sobre la subrogació del personal i la garantia de treball digne i de qualitat: “Tothom sap que aquest acord no és un acord econòmic sinó d’estabilitat del sector. No hem parlat en cap moment de diners sinó que el model ens permetés tenir estabilitat a tots.”
Aquest dilluns es durà a la taula negociadora i, un cop tingui el vistiplau del consell d’administració d’Anesco, les assemblees d’estibadors i el Govern espanyol, es mourà la següent fitxa: desconvocar les quatre jornades de vaga encara previstes. Gil ha remarcat que ha estat un acord en què tothom ha hagut de cedir: el govern, les navilieres, els grans armadors del sector, etc.