Finalment el desnonament de la Manuela, la veïna que s’havia convertit en el símbol de la resistència al Gòtic contra l’assetjament immobiliari i la gentrificació, s’ha executat.

Els fets han ocorregut aquest dimarts al matí, quan s’ha procedit a fer efectiva una ordre de desnonament obert al número 5 del carrer d’Obradors. Segons Martí Cusó, de Resistim al Gòtic, cinc furgonetes dels Mossos d’Esquadra han arribat fins al carrer i l’han bloquejat per assistir la comitiva judicial. L’associació afirma que la policia ha impedit en un inici fer l’acompanyament al desnonament, si bé finalment han deixat accedir al pis a una filla de la dona.

 

Resistim al Gòtic ha explicat que aquest dilluns la dona va rebre la notificació de l’Ajuntament en què li deia que se li havia adjudicat un pis social per a d’aquí a 15 dies. Acte seguit, va demanar al jutjat que ajornés el desnonament fins que marxés al pis nou.

La Manuela ja va advertir que en cas que la desnonessin no oferiria resistència. Resistim al Gòtic demana al govern municipal que es mantinguin els terminis d’entrega del pis adjudicat.

La Manuela resisteix

Aquest dimarts a la tarda, i com cada dia, la Manuela estava asseguda a la seva cadira plegable i amb el seu bastó en l’encreuament del carrer d’Obradors amb Escudellers. “És el meu racó, jo no em moc d’aquí, això em dona vida”, explica. Mentre parla, va saludant els veïns i veïnes del seu barri que passen per davant i que li donen ànims i alguna abraçada.

Temporalment viurà en el pis d’un familiar

L’Ajuntament li ha ofert una pensió temporal

, però ella ha declinat l’oferta perquè anirà a viure temporalment a un pis d’un familiar.

La Manuela feia anys que vivia en un pis que ara no tenia aigua corrent, ni lavabo ni tampoc dutxa. En reiterades ocasions, la dona va denunciar que va deixar de pagar el lloguer del pis fa dos anys, quan diu que l’operari d’una constructora li va destrossar el pis. “Em van trencar el lavabo i els mobles i em van deixar els cables a terra amb aigua”, assegura. Arran d’aquests fets va posar una denúncia per assetjament immobiliari, però un jutjat la va arxivar.