Barcelona Activa ha obert un nou espai a l’edifici de les Cristalleries Planell de les Corts. Al centre, s’hi desenvoluparan programes d’ocupació per a dos col·lectius: els joves i les persones vulnerables. D’aquesta manera es vol acostar el servei als veïns dels barris del districte i crear sinergies amb les entitats del barri així com amb les que hi ha presents a l’edifici: l’Escola d’Adults de les Corts i el Consorci per a la Normalització Lingüística del barri.

La inclusió, un dels eixos del districte

Des de Barcelona Activa valoren positivament que el districte de les Corts tingui el programa Passarel·les cap a l’ocupació i la inclusió, que té com a objectiu que les persones amb dificultats específiques aconsegueixin trobar el seu lloc en el món laboral i que només està present a quatre districtes de la ciutat. En total, s’hi oferiran fins a 15 perfils professionals pensats perquè les persones amb vulnerabilitat ho tinguin una mica més fàcil per trobar una feina.

Acostar Barcelona Activa als joves de les Corts

Amb la nova seu de Barcelona Activa, els joves de les Corts i barris propers ho tindran més fàcil per accedir a projectes de formació i inserció. Podran beneficiar-se, per exemple, de l’Acceleradora Laboral, que buscarà que els joves trobin feina en àrees com la mobilitat elèctrica, la logística, l’anàlisi de dades, els drons, la dinamització comunitària o la inserció laboral. A les Cristalleries Planell també es duran a terme, per exemple, programes d’inserció laboral com Joves DAO, una formació professionalitzada amb possibilitat de pràctiques que busca orientar els joves a que defineixin el seu objectiu professional.

A més, des del districte es vol que les persones que accedeixen a les Cristalleries Planell per aprendre, per exemple, català o perquè segueixen algun curs de l’escola d’adults puguin assabentar-se més fàcilment dels programes i projectes d’aquest servei d’ocupació.