El comerç barceloní s’ha vestit de gala aquest dimarts a la nit per celebrar la quinzena edició dels Premis Barcelona Comerç. Presidida per l’alcaldessa, Ada Colau, i el president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell, la gala ha reunit 260 persones del món del comerç i l’empresa per distingir el talent i el compromís amb el comerç de proximitat. Fira de Barcelona ha recollit el premi al compromís amb el comerç. La botiga de Pepa Jiménez, Abans Morta que Senzilla, ha rebut el guardó al talent jove al món del comerç i el reconeixement al comerç més innovador ha recaigut en la botiga de pa Panes Creativos.

Premi Joan Mateu

Un dels guardons més especials de la nit ha estat el reconeixement a la tasca de Vicenç Gasca, dirigent històric de Sant Antoni Comerç i també fundador de Barcelona Comerç. Gasca ha rebut el primer Premi Joan Mateu, que a partir d’ara reconeixerà persones o entitats que hagin destacat per “la seva tasca d’impuls i promoció del comerç barceloní”. Justament fa uns dies el botiguer va anunciar que deixava la presidència de l’associació Sant Antoni Comerç després de 24 anys al capdavant de l’entitat.

Reconeixement a la tasca de Fira de Barcelona

Els Premis Barcelona Comerç han volgut distingir aquest 2019 la feina de Fira de Barcelona “per la constant promoció i divulgació internacional del comerç de proximitat i de la ciutat, explicant arreu els valors que la fan singular”. A la categoria internacional del premi al compromís amb el comerç ha reconegut la Confesercenti Regionales Emilia Romagna d’Itàlia, un referent que des del 1973 “treballa en la promoció de petites i mitjanes empreses de comerç, turisme i serveis del seu territori”.

El premi al talent jove viatja a l’Eix Comercial de Sant Andreu

La botiga Abans Morta que Senzilla, ubicada al carrer de l’Ajuntament, 22 i de l’Eix Comercial de Sant Andreu, ha rebut el premi al talent jove al món del comerç. Es tracta d’un guardó reservat a comerciants de menys de 40 anys que tenen negocis enfocats en la moda i complements de nous dissenyadors. La botiga de Pepa Jiménez ha rebut el guardó “per la visió de la sostenibilitat en el seu model de negoci i el seu esperit emprenedor”.

Panes Creativos, premi a la innovació

La botiga de pa Panes Creativos, a la plaça de Garrigó, 5 i de l’Eix Comercial Fabra, s’ha endut el premi al comerç més innovador, un reconeixement a la “capacitat de reformular el model de negoci sumant innovació i creativitat a l’ofici de forner”. Es dona la coincidència que Daniel Jordà ja va obtenir un reconeixement als Premis Comerç de Barcelona que l’Ajuntament va lliurar el 24 d’octubre.