És la tercera vegada que s’intentava desnonar els veïns del número 26 del carrer de la Mare de Déu de la Salut i aquest cop s’ha fet efectiu. Segons el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca, en aquesta finca hi vivien 26 persones (nou famílies), entre elles quatre menors i una dona embarassada. Aquest dilluns al matí l’entitat ha demanat als veïns acudir-hi per evitar el llançament i unes 50 persones han respost a la crida. Segons el sindicat, les famílies van signar un contracte de lloguer amb un apoderat de la propietat -la Congregació de les Germanes Eucarístiques de Natzaret-, que asseguren que era fals.

desnonament vallcarca

Un detingut i diversos investigats

Els Mossos d’Esquadra s’han dirigit al bloc per donar suport a la comitiva judicial. Asseguren que alguns manifestants han agredit els agents i per això s’ha produït una detenció per resistència i atemptat a l’autoritat. A més, hi ha diverses persones investigades per desobediència. La policia hi ha enviat la brigada mòbil i s’hi han desplaçat equips dels serveis socials municipals. L’Ajuntament ha ofert allotjament d’emergència a alguns d’ells: 19 adults i dos menors, de vuit famílies diferents, passaran almenys aquesta nit en pensions.

En els últims mesos s’han produït alguns desnonaments amb tensió entre els manifestants i la policia catalana. El darrer que va generar molta polèmica per les càrregues policials va ser el desnonament al carrer de Sant Bartomeu, al Raval.