Ada Colau ha explicat que amb la llei d’estrangeria “hi ha persones que estan condemnades a la [situació d’] il·legalitat”. L’alcaldessa també ha reclamat a la Generalitat que faci plans d’ocupació per als manters com els que fa l’Ajuntament. Segons Colau, aquests itineraris han permès donar feina a 130 persones que es dedicaven a la venda a la manta. A més, el consistori ofereix a través de Barcelona Activa ajudes de 12.000 euros als comerciants que contractin durant un any a manters.

L’alcaldessa demana, de nou, un reforç de Mossos

Colau ha reiterat que “la venda ambulant no autoritzada és il·legal i no està permesa a cap espai de la ciutat” i ha aprofitat, de nou, per fer una crida al govern català perquè reforci el cos de Mossos d’Esquadra per controlar la venda a la manta, ja que, ha afirmat, el consistori ho farà aquest estiu amb més d’un centenar d’agents nous de la Guàrdia Urbana, malgrat es dedicaran, sobretot, a la problemàtica dels narcopisos.

El president de la plataforma d’Afectats pel Top-Manta, Fermín Villar, ha fet palesa la bona predisposició, ha dit, del govern municipal, però ha afirmat que “les injustícies socials mai no poden justificar les il·legalitats” i ha assegurat que estan en espera de veure com es desenvolupa el reforç policial a l’estiu.

Reclamen a Colau que passi a l’acció

Pocs minuts després de trobar-se amb l’alcaldessa, la Plataforma d’Afectats pel Top-Manta s’ha alineat amb la majoria de l’oposició per reclamar a l’executiu “que faci complir el que decideixi l’Ajuntament”, ha dit Villar. Per això, el PDeCAT, Cs, ERC, el PSC i el PP han signat un document que recull les peticions dels comerciants i els restauradors afectats per la venda ambulant.

La intenció dels grups és donar forma de declaració institucional al document que han signat i dur-la al ple d’aquest juny. Raimond Blasi (PDeCAT) ha demanat al govern municipal que es “deixi de molts discursos i comenci a actuar”, i Marilén Barceló (Cs) ha reclamat a l’alcaldessa “que miri de front a aquest problema i deixi de mirar cap a un altre costat”.

Trini Capdevila (ERC) ha assegurat que “és ser molt d’esquerra fer complir les normatives” i la llei, mentre que Montserrat Ballarín (PSC) ha dit a l’executiu que “entomi les seves responsabilitats i no llenci pilotes fora” fent peticions a altres administracions. Xavier Mulleras (PP) ha advertit que “la impunitat d’Ada Colau ha dut a la impunitat i la impunitat ha portat un efecte crida”. La Plataforma d’Afectats pel Top-Manta també havia convidat al mateix acte tant BComú com la CUP, que no hi han assistit.