Barcelona s’ha convertit en un imant per als inversors estrangers. Uns preus més baixos que altres capitals europees, com Londres, són un dels incentius que els porten a comprar pisos de luxe a la ciutat. De fet, algunes promocions estan pensades per a aquests compradors.

La província de Barcelona atreu el 44 % de les inversions immobiliàries de capital estranger que es fan a tot l’estat. Entre les nacionalitats que tanquen més operacions, la xinesa encapçala el rànquing i la segueix de prop la russa. L’egípcia ha tingut un creixement destacat darrerament. Concretament, els inversors egipcis prefereixen l’Eixample i els entorns de la Diagonal. Segons les agències immobiliàries, el 80 % dels inversors estrangers utilitzen els habitatges que compren a Barcelona com a segona residència.

“La inversió estrangera a Barcelona va disminuir a finals del 2017”

El catedràtic d’economia de la UPF José García-Montalvo ha explicat al programa ‘bàsics’ que la inversió estrangera representa un 14 % del mercat. Una xifra que, diu, s’ha mantingut estable en els darrers anys, tot i que a finals del 2017 va retrocedir. Sobre l’impacte en el preu de l’habitatge, el catedràtic considera que només repercuteix en el mercat d’habitatges de luxe, no en la bossa de pisos a què pot accedir una família mitjana.