sala apolo

Els impulsors de l’estudi de cribratge massiu en esdeveniments musicals han decidit ajornar la prova pilot que s’havia de fer a la Sala Apolo “fins a nova data”. El concert, amb un miler d’assistents, estava previst per aquest octubre per provar l’eficàcia dels tests ràpids. Tenint en compte “el nou context social i sanitari de la pandèmia”, però, els organitzadors han decidit posposar-ho “fins que millori la situació epidemiològica”.

D’aquesta manera, els impulsors de l’estudi volen “evitar qualsevol situació que pugui contribuir a tensionar innecessàriament el sistema de salut“. Tot i això, en un comunicat reafirmen el “compromís per contribuir a millorar la salut pública” i, en concret, per trobar “solucions eficients i científicament demostrades” per poder fer esdeveniments d’oci en espais tancats, malgrat el coronavirus.

L’estudi està organitzat pel Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. L’anunci arriba poca estona després que hagin transcendit algunes de les noves restriccions imposades per la Generalitat per frenar l’expansió de la covid-19. Entre aquestes, s’ha acordat el tancament de bars i restaurants durant 15 dies.