El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha dit que veu “desproporcionat” que la Generalitat pugui decretar el tancament total de bars i restaurants per frenar l’increment de contagis per coronavirus. Ho ha dit en una entrevista a la Cadena SER, on ha reiterat que “sabem que la situació s’està agreujant” i s’ha compromès a ser “corresponsables amb Salut per fer complir les decisions que es prenguin”.

Ara bé, davant la possibilitat d’un tancament de bars i restaurants, Collboni ha lamentat que “si no és un globus sonda, només prendre aquesta decisió és desproporcionat”. Es dona la circumstància que abans que es facin públiques les restriccions de la Generalitat (encaminades a reduir els contactes entre persones), el govern català s’ha reunit amb el Gremi de Restauració.

Colau compareixerà a la tarda

Més enllà de les paraules de Jaume Collboni, aquest dimecres al matí, fonts municipals han anunciat que l’alcaldessa, Ada Colau, compareixerà a la tarda per reaccionar a les noves mesures sanitàries. Ho farà un cop la Generalitat les hagi explicades públicament i després de cancel·lar la seva participació a la presentació del nou Pla de barris 2021-2024.

El regidor de Pla de barris, Jordi Martí, ha excusat Colau “fruit de les últimes reunions sobre l’evolució de la pandèmia”. Aquest dimarts, el primer tinent d’alcalde ja va llançar un crit d’alerta als barcelonins per “reduir la vida social i les trobades informals” per poder preservar l’activitat econòmica.