Des d’aquest diumenge, bars i restaurants poden tornar a servir sopars. La supressió del toc de queda i la flexibilització de les mesures anticovid a Catalunya permeten als establiments recuperar el servei del vespre, després de més de mig any sense poder-ho fer.

Aquest diumenge, primer dia amb permís per obrir fins a les 23 h, pocs locals s’han animat a fer sopars, però molts han allargat la sobretaula. I els clients ho han agraït. “No he d’anar a correcuita perquè a les 17 h tanquen i no haig de mirar el rellotge“, diu la clienta d’un restaurant del carrer del Parlament. “Ara vaig més tranquil·la”. Un altre afegeix: “Ara podem prendre una copa més tranquil·lament”.

Pel que fa als restauradors, els que han ofert sopars confien que els clients hi tornin aviat. “La gent ja en tenia ganes i estan bastant contents”, diu Pablo Pardo, del restaurant Montesquiu. Destaca que els clients estan animats i també s’apropen al restaurant a felicitar els restauradors.

Cap taula buida a Sant Antoni

A Sant Antoni, les taules i cadires de les terrasses s’han omplert de seguida. Els restauradors creuen que la reobertura fins a les 23 h els permetrà recuperar les hores perdudes. Ara bé, no tots els establiments han decidit allargar l’horari. Marc Lamarca, propietari del Bar Calders, destaca que han obert fins a les 18 h, però no han allargat l’horari perquè els han avisat amb poca antelació i “s’hauria de reestructurar tota la plantilla”.

En la mateixa línia se situa el restaurant Dinàmic. Els treballadors han decidit allargar la jornada, però dilluns, 10 de maig, avançaran l’horari fins a la nit. “Hem passat una mala època, però ja era hora que poguéssim tornar a la normalitat i recuperar-nos una mica econòmicament”.

Restauradors i comensals confien que la situació epidemiològica millori i el ritme de vacunació agafi embranzinda, i així el sector pugui tornar a la normalitat a l’estiu.

Ambient festiu a platges i xiringuitos

Els ciutadans que han decidit gaudir del bon temps i de la platja també han dinat amb tranquil·litat aquest diumenge. Els que han reservat taula als restaurants de la platja, a primera hora de la tarda podien continuar gaudint de la sobretaula. La majoria d’establiments han decidit aprofitar el nou horari i allargar més enllà de les cinc de la tarda. Alguns, a més, ja tenen força reserves per a la setmana que ve.