El restaurant 7 Portes ha complert 175 anys de vida i per les seves taules hi han passat personatges històrics com Federico García Lorca, Margarida Xirgu, John Wayne, Ava Gardner o Alexander Flemming. Per commemorar l’anniversari, el restaurant ha recollit en un llibre les anècdotes dels comensals més il·lustres.

El Màrius Carol i el Perico Pastor han triat la taula on se suposa que van seure Ava Gadner i el seu “latin lover”, el Mario Cabré. Són només alguns dels clients il·lustres que decoren les parets del 7 Portes i ara les pàgines del seu llibre. L’escriptor i periodista, Josep Pla, va ser un assidu al restaurant des dels inicis i va retratar al mític propietari, el Paco Parellada. Fins i tot l’històric Che Guevara va fer una visita fugaç a la ciutat i no es va voler perdre la cuina del 7 Portes. Destacar un personatge, dels 13 que hi surten, no és una tasca fàcil.

Acompanyant la feina d’investigació del Màrius Carol, hi trobem les il·lustracions del Perico Pastor. Diu aquest pintor que molts dels personatges que surten al llibre els ha fet de memòria. I és que els clients del 7 Portes han format part de la memòria col·lectiva de molts barcelonins.

200.000 clients a l’any i 80.000 paelles és l’aclaparadora carta de presentació d’aquest clàssic de la restauració catalana. I un dels personatges que més ha fet pel seu èxit és aquest, la paella Parellada, amb carn, sense ossos i marisc pelat. Una idea del dandi barceloní, Juli Maria Parellada, i que va popularitzar el Cafè Suís. Ara, el vaixell insígnia del 7 Portes.