Mercat de l'Abecaria

Cap de setmana de molta activitat a Barcelona. La gent comença a preparar-se per acomiadar el 2018 i donar la benvinguda al 2019. I per fer-ho, cal preparar el sopar de Cap d’Any. I això s’ha notat aquest dissabte al matí al Mercat de l’Abaceria. Molts clients s’hi han acostat per fer les últimes compres, encara que els paradistes preveuen que el gran gruix de feina serà dilluns, 31 de desembre.

A primera hora del matí, alguns paradistes es mostraven preocupats, ja que asseguraven que hi havia menys gent que un dissabte normal. Però, finalment s’ha anat animant el dia, tot i que preveuen que dilluns encara hi haurà molta més feina, ja que tenen molts encàrrecs per aquest dia.

Com cada any per aquestes dates, el raïm és el producte estrella. Tothom l’acostuma a comprar a última hora, per garantir tenir el producte més fresc. La variant clàssica és l’Aledo, però la que cada vegada guanya més adeptes és la que no té pinyols. Segons els fruiters, es pot comprar a partir de 4 euros el quilo. Els paradistes, d’altra banda,  asseguren que cada any hi ha més gent que busca alternatives al raïm, com ara aranyons, gerds, groselles o olives.

El marisc i el peix, molt demanats per Cap d’Any

Aquests dies també es ven molt de marisc i rap. La gent acostuma a triar aquest peix perquè no té espines i és molt versàtil. Encara que també té molta tirada l’amanida, utilitzada per desengreixar aquests dies de tant de menjar.