Interior d'un restaurant

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat a variar els plans del Procicat per al sector de la restauració. En una resolució, l’alt tribunal ha obligat a flexibilitzar les restriccions a bars i restaurants de manera immediata. Per això, des d’aquest dijous, els establiments han pogut ampliar l’horari al vespre i l’aforament a interiors, entre altres mesures.

Coronavirus, en directe

Restriccions a Catalunya ja flexibilitzades per la segona Pasqua

La resolució del TSJC obliga a permetre l’obertura dels locals fins a la mitjanit, de manera que allarga una hora l’horari marcat fins ara. Les previsions del Procicat ja eren permetre l’obertura fins a les 24 h, però a partir de dilluns. D’aquesta manera, el canvi s’ha avançat quatre dies. El tribunal també ha avançat quatre dies l’ampliació del topall màxim de persones per taula, que ha passat de quatre a sis comensals.

La justícia, però, també ha afegit dues flexibilitzacions que el Procicat no havia previst fer encara. L‘aforament als interiors s’ha ampliat passant del 30 al 40 % i també s’ha restablert el consum a la barra, de manera que els clients poden consumir a peu dret sempre que hi hagi una distància de seguretat d’1,5 metres entre ells.

I quines són les restriccions a partir del 24 de maig?

A partir del 24 de maig es relaxaran la resta de mesures previstes pel Procicat. Pel que fa a la restauració, se n’ampliarà l’obertura per la franja del matí, un horari que la resolució del TSJC no havia modificat. D’aquesta manera, a partir de dilluns podran obrir a les 6 h, en comptes de les 7.30 h.